Ett år som smålänning, del 1 årskrönikor

Ja då har man varit smålänning under ett årstid. Här kommer första delen av Hesselbloms årskörnikor och vi börjar med perioden Januari 2010 till Mars 2010.

Annandagen 2009 avslutade familjen Hesselblom sitt julfirande i Hälleforsnäs för att fortsätta sin flytt ner till Tranås, Småland. Två dagar innan jul hade en kärra fyllts ifrån lägenheten i Falun för att fraktas ner till Tranås och familjens nya hem. Vi anlände till Tranås vid 16 tiden på annandagen. Under mellandagarna 2009 åker jag, pappa Hesselblom, fram och tillbaka mellan Tranås och Falun 4 gånger på 2 dagar. Det är en resa som tar ca 6 timmar. Som tur var hade jag hjälp av herr Alentun ifrån Eskilstuna den ena dagen och den andra dagen hjälper mor och far till. Det är i en relativt stor röra som familjen Hesselblom firar in det nya året i huset i Tranås. Dagarna efter nyår går åt till att plocka och stuva in, möblera och städa. Efter nyår fär vi även lite hjälp av Theres och Roger för att få ordning på grejerna och då gick det undan. Thessan har en bra förmåga att strukturera upp skaer när det gäller städning och liknande.

Efter alla helger börjar jag på ett nytt jobb som förskollärare i Lekeryd. Det ligger ca 5.5 mil ifrån Tranås, det tar ca en timme att åka dit med bil, inte det optimala men ett jobb är ett jobb. Samtidigt söker Malin jobb i Tranås med omnejd. Den 12 Januari fyller lillskruttan 1 år. Det är en riktigt stor dag för oss och för Stina. Det blir dock inget jätteklas under kvällen den 12 eftersom att mormor, morfar och moster och morbror befinner sig på Sri Lanka. Farmor och farfar är hemma i Hälleforsnäs, den 12 januari infaller på en tisdag så det är inte direkt försvarsbart att åka så långt under en vardag. Det stora 1-årskalaset flyttas således fram till en helg då alla kan komma. Den 21 januari åker jag upp till Falun en sista gång för att slutföra mina studier och för att städa ur lägenheten och flytta med det sista. Opponeringen på mitt examensarbete går bra och jag lyckas med bedriften att avsluta min studieperiod. Att flytta med det sista och städa ur hela lägenheten är däremot inte det lättaste. Som tur är får jag hjälp utan ev an bovärdarna att lyfta ur tvättmaskinen ur lägenheten. Det är med lite vemod som jag rullar ut ifrån Falun. Vi trivdes ypperligt i Falun och under vår tid där föddes Stina och vi gifte oss. Så det hände en hel del under vår tid där. Falun kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan.

När februari månad börjar, börjar vi skola in Stina hos en dagmamma. Malin letar jobb för fullt och vi känner att det är bättre för Stina att få börja lite tidigare hos en dagmamma om det är så att Malin får ett jobb och måste börja på en gång. Till en början är Stina bara hos dagmamman några timmar per dag. Det är något helt nytt för hela familjen Hesselblom och det är absolut inte lätt att lämna bort det käraste man har. Februari rullar på och stora mängder snö täcker nu hela landet. Det innebär att taket på huset måste skottas av. Så en helg i februari är det bara att ta på sig blåstället och klättra upp på taket och börja skotta. Det blir en så pass stor snöhög på garageuppfarten att vi får klättra in och ut ur huset under ett par dagar. Stina har vid den här tiden börjat gå och pratar gör hon konstant. Det sker en explosionsartad framgång när hon börjar hos dagmamman.

Under mars månad väntar vi alla på att våren ska börja anlända men snön fortsätter att vräka ner. Att pendla mellan Tranås och Lekeryd tar på krafterna, särskilt när vi fortfarande arbetar för att få ordning på vårt boende i huset. Vinter OS pågår även nu. I slutet av mars åker vi upp till Hälleforsnäs för att fira lillasysters födelsedag, samtidigt som vi förbereder oss till Therese och Rogers bröllop i slutet av maj. Malin går på ett antal intervjuer under den här tiden och till slut får hon napp och får ett jobb.

Imorgon fortsätter årskrönikan och då går vi igenom perioden April-Juni!

Trevlig måndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0